Spread the love

μεντε φουερτε ηλικια | Οι νέοι καλλιτέχνες της ποπ περιλαμβάνουν τους Mad Clip, FY, Sin Boy, Saske, Hawk & Sapranov, NOE και πολλούς άλλους. Το ελληνικό hip-hop απολαμβάνει την πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας του, τουλάχιστον από άποψη δημοτικότητας. Οι περισσότεροι από τους σταρ παρουσιάζονται σε ασφυκτικά γεμάτους χώρους, ξεπουλημένες παραστάσεις και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι υπερβολή να περιγράψουμε τη «ραπ φρενίτιδα» που βιώνει τώρα η Ελλάδα.

μεντε φουερτε ηλικια
μεντε φουερτε ηλικια

Με τον όρο “νέο σχολικό ραπ”, εννοώ την παγίδα και τον ήχο που προέκυψε μετά το 2013, με στίχους που διέφεραν από το “παλιό”, το flex και όλα τα κλισέ της αμερικανικής ραπ που υπήρχαν πριν (αυτό ήταν που καθόριζε πάντα ο ήχος στην Ελλάδα).

Για τους φίλους, τους συναδέλφους και τους πολυάριθμους θαυμαστές του αείμνηστου Mad Clip, του οποίου ο τραγικός θάνατος σε ηλικία 34 ετών σε τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, η θλίψη και το σοκ είναι αφόρητα.

Ο κόσμος έχει κατακλύσει τα social media με θλιβερά σχόλια καθώς σπεύδουν να πουν το τελευταίο αντίο στον Έλληνα ράπερ Σαρκοζί.

μεντε φουερτε ηλικια

Φωτεινό στύλο και δέντρο χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητό του όταν οδηγούσε στη Λεωφόρο Αθηνών κοντά στην εκκλησία της Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη, στην αρχή της μεγάλης ευθείας προς Γλυφάδα. Υπάρχουν σημάδια φρένων στο δρόμο, κάτι που υποδηλώνει ότι ο Mad Clip προσπαθούσε να επιβραδύνει το όχημα.

Μετά την πτώση της κολόνας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Mad Clip προχώρησε μέχρι να ακουμπήσει πάνω σε ένα δέντρο. Κατά τη διάρκεια του σοβαρού δυστυχήματος, το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να εργαστούν για δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τον 34χρονο ράπερ. Ένας παγιδευτής σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

μεντε φουερτε ηλικια
μεντε φουερτε ηλικια

Μετά τον θάνατο ενός από τους φίλους του, ένας εξέχων παγιδευτής μοιράστηκε μια φωτογραφία τους δύο στο Instagram. “Το είπαμε στο τελευταίο μας ταξίδι με το εργαλείο σου. Όποτε δεν χρειάζεται να πω πολλά, χαίρομαι που ήσουν ο φίλος μου”, είπε σε μια χαρακτηριστική ανάρτησή του στο Instagram.

Για το αναδυόμενο ελληνικό κίνημα ραπ, το 2018 ήταν μια σημαντική χρονιά. Με το τεράστιο αποτέλεσμα από καταξιωμένους καλλιτέχνες καθώς και από νεοφερμένους που έλαβαν πρωτοφανή ανταπόκριση, η μουσική ραπ εξαπλώθηκε σε όλο και νεότερο κοινό (στο YouTube, ακόμη και 9χρονα παιδιά σχολίαζαν κυκλοφορίες ραπ! ),

ανέβηκε στην κορυφή του YouTube τσαρτ πιο συχνά από ποτέ, και αντικατέστησε γνωστούς τραγουδιστές. Άρχισε επίσης να παίζει σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αποκλειστικά αφιερωμένους στην ελληνική ραπ, και τελικά πήρε το προβάδισμα στα υψηλά charts (οι Snik, Saske και Light είχαν σαρωτική επιτυχία, με εξωφρενικά νούμερα).

μεντε φουερτε ηλικια
μεντε φουερτε ηλικια

By Waffle

%d bloggers like this: