Spread the love

Adel Dostani Död:- Adel, vars fullständiga namn är Adel Dostani Heidari, föddes den 13 juli 1993 i den svenska staden Akalla och är en rappare. Sinaloa är en delstat i Mexiko. Uppkomsten av samtida narkotikahandel kan hittas i Colombia. narcocorridos (droghandlarsånger) är en typ av musik som har sitt ursprung i denna region och berättar berättelser om narkotikasmugglarnas liv. Adel är född och uppvuxen i Akalla i Stockholm.

Adel Dostani Död
Adel Dostani Död

Som reporter beskriver Adel Dostani sig själv som en som rapporterar om vad som händer i en utsatt region med hopp om att andra kan förstå hur det skulle kunna se ut. Det har både positiva och negativa sidor. Även om det fungerar som en inspiration för någon annan att göra något dumt, så var det inte vad du ville åstadkomma. Du, å andra sidan, var ivrig att göra förändringar i ditt eget vanliga liv.

Adel Dostani Död

  • Uppdragsgranskningsteam har spårat den illegala droghandelns väg från Stockholms innerstad, via mäklare och mexikanska gäng,
  • och hela vägen tillbaka till colombianska kokaproducenter och deras familjer.
  • Som ett sätt att fördriva tiden medan han avtjänade ett fängelsestraff började Adel skriva texter och spela in musik för att underhålla sig själv.
  • Medverkande misshandel och grovt vapenbrott är bland åtalspunkterna mot honom som har väckts mot honom.
  • Många av hans låtar handlar om hans kriminella liv, som är fyllt av droger och vapen, samt om hans existens som gatuartist.
  • I motsats till många andra aktuella rappare har han dock tagit ett medvetet beslut att inte ta med vapen i sina musikvideor.

Efter sin fängelse började han arbeta med musikproducenten Simon Superti, som han samarbetade med för att göra musik som de kallar “gangster-pop”. “Skina”, hans största framgång hittills (med över 17 miljoner lyssningar på Spotify), skapades på några timmar en natt i studion och är hans mest populära låt än i dag.

Låten läcktes till en början på YouTube, men den togs snabbt bort och den publicerades sedan officiellt av Amuse, världens första mobila skivbolag, i samarbete med bandet. Låten ‘Skina’ blev platina i Sverige 2018, medan uppföljaren ‘Spring’ blev guld i samma land året därpå.

Som ordspråket säger, “unga människor blir kungar, och sedan knarkbaroner.” Det är en sådan person som jag tror att många unga vill vara. De kanske inte vill vara lika kraftfulla som El Chapo, men de vill bli framgångsrika. Som ett resultat är de helt enkelt motiverade. Han hävdar att det är enkelt att smacka honom och andra rappare, men att det inte är de som har bidragit till civilisationens utveckling.

Adel Dostani Död
Adel Dostani Död

Istället än rapparna är samhällsstrukturer källan till missförhållandena i samhället. Vi är en spegel av det samhälle vi lever i. Jag anser att politiker och media bör ta saken i egna händer och utreda vad som verkligen är fel, eftersom det som är fel inte ligger hos oss, utan hos de samhällen vi lever i. Det är precis så jag känner.

Vi musiker har kopplats till droghandeln av vissa, men det stämmer inte, som vi har förklarat. Den här låten har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Enligt artisten Aarón Chávez, som talade med Uppdrag granskning, innebär det inte att vi är en knarklangare om någon efterfrågar en låt och vi framför den.

– Jag är bekant med ett stort antal personer som har gått bort. En stor del. Jag har vilat ett antal nära vänner. Han beskriver det som “vår kulturs hemska underliv”.

Adel Dostani Död

Adel Dostani, rappare från Akalla nära Stockholm, är en av dem som har försökt sätta ord på sina erfarenheter av sin uppväxt i en av Sveriges mest utsatta förorter. Hans musik präglas också av berättelser om kriminalitet och narkotikahandel, som är vanliga i hans hemstad.

By Waffle

%d bloggers like this: