Spread the love

Amerikansk Komiker Död:- Enligt The Wrap har den amerikanske komikern, dramatikern och skådespelaren Peter Aykroyd gått bort. I slutet av 1970-talet blev han populär som ett resultat av sitt framträdande i komedishowen “Saturday Night Live”. Wikimedia Commons innehåller bilder på amerikanska serietecknare.

Amerikansk Komiker Död
Amerikansk Komiker Död

Peter Aykroyd kommer ursprungligen från Toronto och började sin skådespelarkarriär i en komedigrupp innan han fick en plats i “Saturday Night Live” 1979, där han skrev manus till sketcher och spelade i filmer. Svenska Akademien har gått med på att språkvetaren Per Ledin får ett stipendium till Harry Martinssons minne för år 2021, som delas ut till hans ära.

Amerikansk Komiker Död
Amerikansk Komiker Död

Amerikansk Komiker Död

  • Stipendismedel har tilldelats ur Karin och Arthur Elgstrands stiftelse gåvofond, till ett sammanlagt värde av 70 000 kr.
  • Per Ledin, född 1962, är professor vid Södertörns högskolas institution för kultur och lärande där han har arbetat i över ett decennium.
  • Som en del av sin studie använder han multimodala och kritiska analyser för att undersöka samspelet mellan språk och sociala förändringar genom historien och i dagens globaliserade samhälle.
  • “We Are All Spies”, “Coneheads” och “We Are All Spies II” är bland filmerna som Peter Aykroyd har medverkat i.
  • Han och hans bror Dan skrev också filmen “Just Worries” från 1990. Peter Aykroyd har precis firat sin 66-årsdag.
  • På Drottningtorget i Göteborg slogs en biljettkontrollant ut kall och skickades till sjukhus.

Klockan 08.34 fick polisen larmet. Biljettkontrollanten ska ha hämtat en spårvagnsförare som inte hade en giltig biljett och tagit honom till stationen. Direkt efter att ha stigit av spårvagnen knackades inspektören till marken och överfölls av den skyldige, som är i tjugoårsåldern.

Amerikansk Komiker Död
Amerikansk Komiker Död

I riktning mot Nordstan ska den skyldige ha flytt från platsen för händelsen. Personen har ännu inte gripits av polisen. Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg sa att eftersom det finns kameror både på torget och i spårvagnen “finns det utmärkta odds” att de kommer att kunna genomföra uppdraget.

Biljettkontrollanten slogs medvetslös och återfick kort därefter medvetandet. Han fick hjälp av en läkare som råkade vara på spårvagnen och skickades till sjukhuset för vidare undersökning. En förundersökning om anklagelser om våld mot en regeringstjänsteman har inletts av polisen.

By Waffle

%d bloggers like this: