Spread the love

Fleur Agema Ziekte | Fleur Agema, 36, lijdt aan de slopende neurologische ziekte multiple sclerose (MS). Volgens de Telegraaf heeft het PVV-Kamerlid haar collega’s in de Tweede Kamer persoonlijk op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling. Op Twitter bevestigde Agema de ontwikkeling.

Fleur Agema Ziekte
Fleur Agema Ziekte

“De ziekte verschijnt en verdwijnt. Maar het gaat nu goed en hopelijk blijft dat zo. Agema, die al lang moeite heeft met één hand, spreekt haar optimisme uit. De diagnose werd eind vorig jaar gesteld. vorig jaar, en het parlementslid vertelde toen aan haar directe omgeving over de ontwikkeling.

Fleur Agema Ziekte
Fleur Agema Ziekte

Hoewel ik aanvankelijk terughoudend was om iemand te informeren, wilde ik er ook niet over liegen. Bovendien moet u nog steeds een verklaring geven waarom u lagen bijvoorbeeld in het ziekenhuis.Tot slot vertelde ze erover in een interview met het glossy magazine Grazia, dat in 2012 verscheen.

Tweede Kamerlid Fleur Agema (42), woordvoerder van de PVV, staat bekend om haar woede-uitbarstingen. Het is duidelijk dat ze een passie heeft voor ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het sluiten van bijvoorbeeld (regionale) ziekenhuizen is iets waar ze zich grote zorgen over maakt.

De NRC citeert Fleur, die dit de ‘vernietiging van de ziekenhuiszorg’ noemt, die zegt: ‘We ontmantelen een systeem dat echt heel goed is.’ Er is meer samenwerking tussen kleinere regionale ziekenhuizen en grotere, meer gespecialiseerde instellingen.

Ik ging met mijn vader om het te zien. Ondanks dat hij met een pijnlijk aneurysma (een uitstulping in een slagader) op de spoedeisende hulp was aangekomen, lag hij in minder dan 45 minuten op de operatietafel van een gespecialiseerd ziekenhuis. Pas een paar dagen later mocht hij terugkeren naar het naburige ziekenhuis.

Mijn moeder kon niet naar het specialistisch ziekenhuis worden overgebracht omdat ze te ziek was. We konden haar echter naar het plaatselijke ziekenhuis vervoeren om hem te bezoeken. ‘Ik vind het echt dwaas om alles te slopen als er een groot aantal ouderen wordt verwacht.’ Fleur heeft de laatste tijd veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht.

Fleur Agema Ziekte
Fleur Agema Ziekte

Zowel haar vader als moeder moesten in de loop van anderhalf jaar zeven procedures en elf spoedopnames doorstaan. Helaas haalde geen van hen de finish. De infectie in een ziekenhuis veroorzaakte de dood van Fleur’s moeder (66), en haar vader (69) stierf een paar maanden later aan dezelfde ziektekiemen in zijn knie.

“De ziekte verschijnt en verdwijnt. Maar het gaat nu goed en hopelijk blijft dat zo. Ik kijk er positief naar uit”, legt Agema uit, die al geruime tijd problemen met één hand had. “Ten eerste wilde ik er niemand over vertellen, maar ik wilde ook niet liegen. Bovendien moet je nog uitleggen waarom je bijvoorbeeld in het ziekenhuis bent opgenomen.” Ze sprak er uiteindelijk over in een interview met het glossy magazine Grazia, dat in 2012 verscheen.

Fleur Agema vertegenwoordigt de PVV in de Tweede Kamer sinds 2006, toen ze voor het eerst werd gekozen. Ze is onder meer vice-voorzitter en woordvoerder van de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.

Multiple sclerose (MS) is een verwoestende neurologische ziekte die zich kan manifesteren in een verscheidenheid aan symptomen. Na enkele jaren zit een groot aantal MS-patiënten in een rolstoel. De ziekte daarentegen is niet dodelijk, overdraagbaar of erfelijk.

By Waffle

%d bloggers like this: