Spread the love

Jan Haker Ziekte | Momenteel is Jan Haker lid van de Utrechtse band Kensington. Naast dat hun meest recente album Vultures door OOR werd uitgeroepen tot “beste album van het jaar”, stonden ze ook op het hoofdpodium van Pinkpop. In werkelijkheid vindt zijn weekend in Utrecht meestal plaats tijdens de werkweek.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

In 2011 stonden we ook op De Beschaving, wat een fantastische ervaring was. Nu het weer beter is, is het nog beter! Er is aangekondigd dat Kensington zal ontbinden in zijn huidige vorm. Volgens een verklaring van de muziekgroep heeft frontman Eloi Youssef besloten dat hij zijn leven niet langer aan de band wil wijden. Wanneer de band het heeft over een “verschil in de toekomst”, zijn ze onvermurwbaar in hun verklaring dat er “geen conflict of onenigheid” is.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

Wel heeft hij één criterium, en dat is dat er fatsoenlijke koffie beschikbaar moet zijn; anders gaat hij niet. Hoe het ook zij, wat we kosten… Elk jaar is dit weer anders. Vraag en aanbod zijn de drijvende krachten achter de markt. Het is gewoon de manier waarop dingen werken in de muziekbusiness – hoe meer tickets je verkoopt, hoe hoger je vraagprijs wordt.

De locatie van het evenement is afhankelijk van het seizoen. Als je het echt wilt weten, stuur dan een e-mail naar onze reserveringsmedewerker. Maar hij reageert natuurlijk alleen als je serieus bent over het organiseren van een concert op professioneel niveau.

Fans van de band krijgen nog één keer de kans om afscheid te nemen van de groep in zijn huidige vorm wanneer ze op 3 en 4 september 2022 twee optredens geven in de Ziggo Dome. Daarnaast voegt Kensington eraan toe dat alle geplande optredens doorgaan tot dan; het valt echter nog te bezien of dit door de overheid zal worden toegestaan. Zij zullen vanavond tijdens de persconferentie zeer zeker verklaren dat er voorlopig geen activiteiten zullen plaatsvinden. Het volgende optreden van Kensington vindt plaats op 2 december.

Ik ben best geïnteresseerd om meer te weten te komen over het nieuwe muziekpaleis. Het is op een vreemde locatie met een fris nieuw gebouw, wat een beetje bizar is. Nieuwe gebouwen daarentegen hebben zelden veel sfeer. Tegelijkertijd spreekt het ons natuurlijk aan dat het veel groter is dan de Oude Gracht. Het is mogelijk dat we deelnemen aan de eerste rondes van het toernooi. Maar voorlopig is alles een beetje wazig. We willen het absoluut een keer proberen.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

Ik herinner me nog goed dat we twee jaar geleden tussen een hele reeks bekende gezichten zaten op de Civilization-conferentie. Nu we zelf als headliner worden gezien, is het duidelijk dat er in het tussenliggende jaar veel is veranderd. Het roept ook een duidelijke emotionele reactie op.

Met uitzondering van onze drummer komen we allemaal uit Utrecht en wonen er al heel lang. We hebben hier geleidelijk een basis gelegd en je kunt de warmte van ons welkom voelen wanneer je terugkeert. Utrecht is nu een tweede thuis geworden voor de band, en hier optreden is als het spelen van een thuiswedstrijd.

Voor ons waren de afgelopen weken een wervelwind van bedrijvigheid. Na Pinkpop zijn we meteen naar Indonesië afgereisd om de cd te promoten en op te treden op Java Rockin’land, wat een groot succes was. De hele ervaring leek een flits in een oogwenk. Het evenement daar is echter veel groter dan je zou verwachten. Ze proberen iets samen te stellen met een groot aantal bands, aangezien ze op dit moment niet echt zoiets hebben.

By Waffle

%d bloggers like this: