Spread the love

Jan Myrdal Död:- Författaren Jan Myrdal var också en filmare och politisk aktivist som var känd i svenska kretsar för sitt uttalade stöd för maoismen. Jan Myrdal, den kontroversiella vänsterikonen, har kommit till den punkt i sitt liv som han fruktat mest. Den sista akten i ens liv, en unik period av ens liv under vilken världen krymper och alternativen blir färre. Men det är också en period då nya idéer skapas och försoning blir oväntat genomförbar.

Jan Myrdal Död
Jan Myrdal Död

I mitten av 1960-talet uppstod Myrdal, som hade återvänt till Sverige och bodde med sin familj utanför Mariefred, som en betydande ideolog för Sveriges unga nya vänster, som han varit med och byggt upp. Dessutom var han en välkänd författare och organisatör inom den svenska motståndsrörelsen mot Vietnamkriget.

Jan Myrdal Död
Jan Myrdal Död

Jan Myrdal Död

  • Efter att hans hälsa försämrats de senaste månaderna har Lasse Diding, Jan Myrdalsällskapets upphovsman och skapare, bekräftat att författaren gick bort i fredags.
  • Trots detta skrev han brett om en mängd andra ämnen än antiimperialistisk politik, och etablerade sig som en djupt individualistisk röst på den extrema vänstern i svensk politik och kultur.
  • – Jan hade blivit försvagad de senaste månaderna, till den grad att han inte längre kunde skriva, enligt honom.
  • Ett av hans mest kända verk var Confessions of a Disloyal European, som först publicerades på engelska 1968, även om det till stor del baserades på en sammanslagning av två tidigare svenska publikationer.
  • En intensivt personlig tragedi, ett självmord som Myrdal misslyckades med att förhindra, ställs mot vad
  • Myrdal ser som den oansvariga politiska lösryckningen av honom själv och andra västerländska intellektuella (som han kallar “förnuftets horor” eller “förnuftets horor”,
  • som de misslyckas med att ingripa mot ett förestående tredje världskrig orsakat av kapitalismens motsättningar.
https://www.youtube.com/watch?v=kuZh-ouY9qM

Den fungerade som en föregångare till Myrdals senare “Jag-böcker” genom att den kombinerade personliga och politiska frågor och hade en splittrad form. Den hyllades som en “fantastisk” bok och “en särskilt alarmerande blandning av fiktion, rapportering och metafor” av John Leonard från New York Times, medan Kirkus Reviews hade en mer blandad reaktion på vad de kallade en “konstig krönika om samhället”. skam.”

Enligt Lasse Diding fördes Myrdal för några veckor sedan till sjukhus efter att ha ramlat hemma, men släpptes efteråt. Tidigt på onsdagen fördes han återigen till sjukhuset, denna gång med trolig sepsis (blodförgiftning), där han dog idag, fredag.

– Han hade varit skröplig och utmattad under de senaste veckorna. Lasse Diding hävdar att när han inte längre kunde skriva tappade han gnistan. Lasse Diding säger sig ha tillbringat mycket tid på sistone med Jan Myrdal, för att intervjua författaren om hans verk.

Jan Myrdal Död
Jan Myrdal Död

– Han var utmattad, men han var också perfekt förberedd, och han var som sagt dämpad för att han inte kunde skriva. Men han höll ut nästan hela vägen in i kaklet, tills han inte kunde skriva mer, och han dog som ett resultat inte långt efter. Jan, som har blivit uträknad av systemet och är på kant med majoriteten av människor i hans närhet, söker vedergällning.

Han är rasande över åldersfascismen och vill göra en inventering av sitt liv genom att komponera ett sista mästerverk som ett sätt att reflektera över det. De som borde stå honom närmast, Myrdalssällskapet och hans kompis, den rödhåriga miljardären Lasse Diding, går på ett oväntat sätt ut i motstånd mot detta beslut.

By Waffle

%d bloggers like this: