Spread the love

Leon Lee Tv4 Familj:- Leon Lee är en meteorolog med ett starkt intresse för atmosfärisk dynamik som nu är anställd som vindenergikonsult på Sweco och även arbetar för svensk nationell tv som väderprognos. Jag framträder även som gästlärare vid flygutbildningsanläggningar vid behov, utöver mina övriga aktiviteter.

Leon Lee Tv4 Familj

Leon Lee Tv4 Family och Wikipedia

Under en tvåårig pilotutbildning som arrangerades i Arvidsjaur av Scandinavian Aviation Academy och Sandbackaskolan 2006, stiftade jag bekantskap med teoretisk meteorologi. På grund av detta sökte jag till både fysik- och meteorologiprogrammen vid Uppsala universitet i Sverige. Jag har för närvarande en B.Sc. i fysik och meteorologi (sedan 2011) samt en M.Sc. i fysik och meteorologi (sedan 2013).

TV4-vädret är väderprogrammet som produceras av TV4-gruppen. TV4-vädret, till skillnad från flertalet andra program på TV4-gruppens stationer, produceras av TV4-gruppen själv, via nyhetsavdelningen.

De viktigaste sändningarna sker 19.21 och 22.52. Utöver det sänder Nyheterna en gång i halvtimmen på vardagar inne i Nyhetsmorgon och ett antal kortare sändningar under hela dagen på bland annat TV4, TV4 Plus, Nyheterna.se och mobiltelefoner. Förutom nationella sändningar som täcker hela Sverige, tillhandahåller TV4 väder även lokala sändningar som endast sänds i lämplig sändningsregion.

Sändningarna är alltid i samband med TV4-nyheterna, som kan vara antingen de nationella eller de lokala nyhetssändningarna. Från och med den 18 april 2011 har TV4-gruppen ändrat sändningstiderna för vädret och flyttat dem från 18.39 till 19.21 och 22.37 till 22.52. Tiderna för morgonsändningarna i Nyhetsmorgon har däremot inte förändrats.

Leon Lee Tv4 Biografi

Enligt Johan Groth, meteorolog vid meteorologiska institutet Storm, har våren stormat längs norra stranden ända till Ume. Han tror inte att helgen kommer att ge klarblå himmel, men han tror att den kommer att ge underbart härliga vindar.

Vädret blir varmare i hela landet, trots att det kan fluktuera rejält. Temperaturen i det lappländska höglandet är fortfarande under noll grader, men varm luft från kontinenten blåser upp över resten av nationen.

Enligt Johan kan temperaturen i södra Sverige komma upp i 14 grader eller mer på söndag. Även om det kan vara dystert och det kan komma några droppar regn tror jag att du kommer märka att luften är varmare.

Leon Lee Tv4 Familj

Helen Tronstad, medlem i SVT:s väderredaktion, karaktäriseras som “en mamma”. Hon kanske har koll på vädret, men hon vill inte uttala sig om vad vi kan ana från våren tills hon har sett de senaste prognoserna, vilket hon ännu inte har gjort.

– Just nu håller jag på med helt separata projekt. Som meteorolog har du det inte i blodet, men du måste titta på all data först, enligt hennes uttalande.

Helen uttrycker oro över att ta bort sin vinterjacka för tidigt. När det kommer till kyla och skräp kan våren vara lite av en besvikelse. Hon menar att man ska ta vara på alla möjligheter att njuta av solen som kommer ens väg.

Enligt mig är det inget fel med att sitta mot en vägg i söderläge och låta solen värma sina kinder samtidigt som man njuter av en kopp kaffe. Tone Bekkestad och Anders Nylund fick sparken från TV4-Vädret mellan hösten 2011 och våren 2012. Anders Nylund har däremot synts i rutan även efter det, eftersom han ibland hoppar in.

Det är en fallstudie av svår turbulens under flygning vid två tillfällen i relation till en jetström som reser genom Skandinavien som är föremål för min kandidatuppsats.

Det är ämnet för min masteruppsats som jag undersökte turbulensmiljön över North Atlantic Flight Corridor. Forskningen genomfördes som en del av ett kontrakt för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), med finansiering från Europeiska unionens sjunde ramprogram RECREATE (FP7/2007-2013) under bidragsavtal nr 284741. Arbetet utfördes som en del av ett kontrakt för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Ett annat intresseområde för mig är flygsektorn. Det var 2008 som jag tog mitt flygcertifikat. Att arbeta som deltidsväderobservatör på Stockholm-Arlanda Airport Control Tower i två år under min studietid och sedan som kabinpersonal från 2012 till 2017 har varit en höjdpunkt i mitt yrkesliv.

By Waffle

%d bloggers like this: