Spread the love

Lill Babs Död:- Barbro Margareta Svensson, mer känd under sitt artistnamn Lill-Babs, var en svensk sångerska, skådespelare och tv-personlighet som föddes i Stockholm och uppvuxen i Stockholm. Den svenska sångerskan var en av landets mest kända och populära artister från början av 1950-talet fram till sin död 2018. Det har alltid varit deras mödrars döttrar, Monica Svensson, Malin Berghagen, och Kristin Kaspersen, som alltid stått vid hennes sida. .

Lill Babs Död
Lill Babs Död

“Mamma har varit omgiven av sin familj varje dag sedan hon lades in på sjukhuset, och hon somnade försiktigt och tyst i morse efter att ha tillbringat natten där. Hennes ande har nu återförenats med sin mamma, Brita “I ett Instagram-inlägg, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen uttrycker sin tacksamhet till samhället.

Lill Babs Död
Lill Babs Död

Lill Babs Död

  • Enligt Siw Malmkvist, som turnerade med Lill-Babs så sent som förra året, kom sångerskans dödsbesked oväntat i dag, trots att hon var medveten om sångerskans sjukdom.
  • Jag kan inte förstå att hon inte är här längre, trots att jag visste vart hon tagit vägen.
  • Men nu när det har hänt säger hon “jag vill inte acceptera att hon inte lever längre” för “det är oförklarligt för mig”, trots att hon då mådde dåligt.
  • Vicky von der Lancken, en producent inom underhållningsbranschen, var en av “Lill-Babs” äldsta kompisar.
  • Hon träffade “Lill-Babs” för första gången i torsdags, då hon hade sällskap av deras gemensamma bekanta, tv-producenten och regissören Karin Falck.
  • Vicky von der Lancken träffade också “Little Babs” när hon var ett år gammal på sjukhuset där hon föddes.

– Vi har alltid haft en mycket bra kommunikationsnivå med varandra. Vicky von der Lancken minns de underbara stunder hon och hennes familj har haft. Vänner till “Little Babs” minns henne som en frenetisk personlighet, så det faktum att hon var tvungen att tillbringa sina sista dagar på sjukhuset var en udda upplevelse för dem. Det var med häpnad och bestörtning när hennes kollegor från SVT-programmet “Bonusfamiljen” fick veta om hennes bortgång.

– Det här är inget som går att ta in. Enligt hennes motspelare Marianne Mörck, som hävdar att hennes väns sjukhusinläggning bara verkade som en “kort händelse”, “kan hon inte förstå” att hon inte längre lever. Lill-Babs hade fått diagnosen obotlig cancer mindre än en månad innan hennes födelsedag, och hon hade fått besked om sitt tillstånd bara några dagar innan.

När Kristin Kaspersen, Lill-dotter, Bab’s dök upp i podcasten Sårbar och superstark i veckan avslöjade hon att familjen hade bestämt sig för att hålla cancerdiagnosen hemlig tills vidare. Men eftersom ett stort 80-årsfirande planerades kände de sig tvungna att tala ut om frågan.

Lill Babs Död
Lill Babs Död

Kristin förklarar på podden att det innebar att de var tvungna att gå ut och informera folk. – Vi visste redan att hon hade hjärtproblem, vilket var längst ner på listan, men vi berättade inte för någon om cancern.

1954 gav hon ut sitt debutalbum, en grammofonskiva som hade två låtar: “Min mammas boogie” och “Svar till “Ung och kär” (“Svar till “Ung och kär” ” (Engelsk översättning). Strax efter upptäckte hon att hon var gravid och åkte till Järvsö, där hon födde en dotter som hette Monica. Hon var bara där för att bli frisk och sedan återgå till sitt tidigare tillstånd, säger hon till läkaren.

Hon sjöng låten “April, april” i Eurovision Song Contest 1961 i Cannes, där hon representerade Sverige. Hon var också känd för låten “Are you kär I mej ännu Klas-Göran?” som skrevs för henne. Klas-Göran frågar: “Är du fortfarande galet kär i mig?”

By Waffle

%d bloggers like this: