Spread the love

Magdalena Andersson Familj:- Magdalena Andersson diskuterar kärlek, familjeliv, fritid och åldrande med en ung publik. Med sin make och två barn är det så finansministern bor med sin familj. Under ett sommartal i Runö, kersberga, sa mannen som varit Sveriges statsminister i sju år att han skulle avgå under Socialdemokraternas partimöte i november, som hålls i Stockholm.

Magdalena Andersson Familj
Magdalena Andersson Familj

En svall av spekulationer utbröt om vem som skulle kunna efterträda honom som statsminister – och som Sveriges ledare. Ett namn började dyka upp ur krigets dis som en trolig ersättare ganska snabbt. Det populäraste namnet just nu, enligt olika experter, är Magdalena Andersson (S). Flera viktiga distrikt inom partiet har lagt sitt stöd bakom hennes nominering. Hon har nominerats till partiordförande av de två största S-distrikten, Skne och Stockholm, samt SSU ungdomsförbundet.

Magdalena Andersson Familj
Magdalena Andersson Familj

Magdalena Andersson Familj

  • Anna von Koch på Svensk Damtidning träffade Magdalena Andersson mot slutet av sommaren 2020 och de två blev snabba vänner.
  • Vid 56 års ålder fick Magdalena Anderssons pappa Göran diagnosen demens, som han kämpade med resten av sitt liv. Tio år senare gick han bort.
  • Som hon beskriver det, “det var fruktansvärt hemskt att se sin pappa glida undan och inse att det var permanent.”
  • Samtidigt hade vi ett antal minnesvärda upplevelser under hela hans sjukdomstid.
  • Efter gymnasiet flyttade Andersson till Stockholm för att ta en civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm, från vilken hon tog examen 1992 med en magisterexamen.
  • Hon arbetade sedan som Ph.D. student i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm 1992-1995, dock hoppade hon av skolan innan hon avslutade sin examen.
  • Hon började sina studier vid Institutet för avancerade studier i Wien hösten 1994 och avslutade våren 1995.
  • Hon gick en termin på Harvard University våren 1995.

Magdalena genomför intervjun i avskildhet av sin studie. Hon är klädd i en svart kjol med matchande svarta skor, samt en genomskinlig blå skjorta som kompletterar hennes lysande blå ögon. Mellan två sessioner om kungarikets ekonomi tar hon en stund på att prata om sin far, som dog när Magdalena var 35 år gammal, och hennes känslor för honom.

Det är en av de sista riktigt vackra dagarna på sommarsäsongen. Med en strålande blå himmel ovanför skiner solen starkt och Källtorpssjön, sjön mellan träden, är mörk och reflekterande.

Bevakningsteamet från Svensk Damtidning har sitt säte vid Hellasgrden i Nacka, sydost om Stockholm, där de får sällskap av finansminister Magdalena Andersson, som också är baserad där.

Hon paddlar i sin kajak som hon har varit van vid, en känsla av frid i blicken. Faktum är att om det finns ett ställe där Magdalena Andersson verkligen kan vila så är det ute i naturen. Magdalena Andersson och Richard Friberg är föräldrar till två barn som bor i samma hushåll.

Magdalena Andersson Familj
Magdalena Andersson Familj

Björn Friberg, äldsta sonen, föddes den 22 juni 1999 och är nu 22 år gammal. Han är den yngsta av tre söner. Hans mellannamn är Samuel, liksom hans förnamn. Saga Friberg, deras andra och yngsta barn, föddes den 1 augusti 2001 och är parets andra och yngsta barn. Hon har också ett mellannamn, eller rättare sagt, två mellannamn: Linnea och Ruth.

Sonen Björn läser en ekonomexamen på universitetsnivå, men han har bestämt sig för att leva ett liv borta från rampljuset och stjärnstatus. Björn, å andra sidan, har nyligen gått med på Twitter och har lagt ut sina tankar, samt ett foto på sig själv!

Med egna ord i sociala medier karaktäriserar Björn sig själv som “förmodligen definitionen av gråsås, och lite av en flygande nörd.”

By Waffle

%d bloggers like this: