Spread the love

Martin Frändesjö Familj:- 1996 representerade Lars Gunnar Martin Frändesjö Sverige i sommar-OS i handboll och han återvände för att delta i sommar-OS 2000. Han föddes i den svenska staden Göteborg. Ett civilt jobb i Stavanger, Norge, där han hjälper unga arbetslösa att hitta jobb, följt av några säsonger som spelare och tränare, har gjort det möjligt för den 49-årige trebarnspappan att kombinera sitt professionella och privata liv under de senaste några år.

Martin Frändesjö Familj
Martin Frändesjö Familj

1996 var han medlem i det svenska handbollslaget, som sedan tog en silvermedalj vid de olympiska spelen i Atlanta. Han spelade bara i en match, men han lyckades göra sex mål. Fyra år senare var han med i det svenska lag som tog silvermedaljen för andra gången. Han dök upp i fem matcher och gjorde totalt 25 mål. Det finns inte mindre än elva olika adresser på kontringskanten Frändesjös klubblista.

Det är otroligt mycket pengar. Mina förberedelser börjar ungefär en månad i förväg och jag jobbar med dem på kvällarna, ibland fram till klockan ett på natten. Det liknar ett pussel. Du börjar med ett stort antal tomma lådor och fyller dem gradvis.

När de stora matcherna nu kolliderar i gruppspelen måste du försöka hinna med dem senare på dagen eller på natten för att hänga med dem. Efter det försöker jag få lite av mitt vanliga jobb gjort på hotellet under hela dagen, säger Frändesjö. Antalet lag som tävlar i handbolls-VM har utökats från 24 till 32.

Martin Frändesjö Familj
Martin Frändesjö Familj

Martin Frändesjö och Johanna Ahlm är dock lika trygga som alltid i tv-studion och håller koll på merparten av förloppet. Det kräver dock förberedelser. Frändesjö förklarar i detta avsnitt hur mycket kraft han lagt på förberedelserna.

-Inför mästerskapen skriver jag alltid min egen bibel från grunden. Tidigare hade den varit på runt 25 sidor. Årets upplaga har 40 sidor. Frändesjö konstaterar att han samlar på sig mycket mer information i dag än för några år sedan.

Efter en framgångsrik spelarkarriär med moderklubben Kärra HF fortsatte resan med HP Warta, IK Sävehof, Redbergslids IK och GWD Minden innan han avslutade med Montpellier HB och HSG Nordhorn, innan han återvände till RIK och IK Heim innan han började sin tränarkarriär med HF Kroppskultur i Stavanger.

Martin Frändesjö Familj
Martin Frändesjö Familj

Med RIK har Frändesjö tagit fem SM-guld. 165 matcher och 456 mål spelades av landslaget, med de mest anmärkningsvärda framgångarna 1996 med 1 match och 6 mål och 2000 med 5–25 mål. Förutom ett VM-guld, två silvermedaljer och en bronsmedalj kan den eleganta meritlistan ståta med inte mindre än fyra EM-segrar.

Martin Frändesjö Familj

By Waffle

%d bloggers like this: