Spread the love

Prinsessan Diana Död:- När den blygsamma 20-åriga Diana Spencer kom ner för gången i sin pösiga marängklänning den 29 juli 1981, var hela världen förvirrad och imponerad av hennes skönhet. Det var till och med de mest pålitliga republikanerna som drevs till tårar när ärkebiskopen i sitt tal till brudparet beskrev deras äktenskap som “tyget på vilket sagor vävs”. Det var en hemsk natt som fick ett fruktansvärt resultat. Prinsessan Diana gick bort efter en dramatisk fordonsolycka i hjärtat av Paris.

Prinsessan Diana Död
Prinsessan Diana Död

Nu, 24 år efter händelsen, avslöjas färsk information om förödelsen som krävde livet av den omhuldade kungen. Det hade bara gått ett och ett halvt år sedan den nionde Earl Spencer och hans välbärgade fru Frances Ruth hade fött en son, och barnet hade varit bestämt att ärva titlar och förmögenhet.

Prinsessan Diana Död
Prinsessan Diana Död

Prinsessan Diana Död

  • Spädbarnet, å andra sidan, omkom efter bara några timmar.
  • Diana och prins Charles utbytte löften i St. Paul’s Cathedral i London 1981.
  • Prinsessan Diana och prins Charles har två söner, prins William och prins Harry.
  • Charles och Diana skilde sig 1996 efter en separation på nästan 20 år. Prinsessan Diana sa att Camilla Parker-Bowles var skyldig till svårigheterna i hennes äktenskap.
  • Prinsessan av Wales blev den första engelska kvinnan på 300 år som gifte sig med en arvtagare till den brittiska monarkin när hon gifte sig med prins Charles. Två av Charles bröder gifte sig med vanliga människor:
  • hertigen av York, som gifte sig med Sarah Ferguson 1986, och earlen av Wessex, som gifte sig med Sophie Rhys-Jones 1999. Andrew, hertigen av York, gifte sig med Sarah Ferguson 1986.
  • Dianas gammelmormor var en amerikansk arvtagerska som dog medan Diana var barn.

Prinsessan Diana Frances Spencer föddes den 1 juli 1961 i Park House i Norfolkstaden Sandringham, som ligger nära den engelska Nordsjökusten. Jarlen och hans fru hade hoppats på att få en pojke till, så ankomsten av den unga flickan kom som lite av en besvikelse. Hennes uppväxt, sa hon senare, var inte särskilt trevlig.

När Diana var sju år gammal var hennes föräldrar indragna i en omtvistad skilsmässa som eskalerade till en långvarig vårdnadsstrid om henne. Det fanns ingen tid över för flickan, som istället fick vård av en armé av barnskötare, eftersom ingen av de individer som skulle ha betett sig som vuxna hade någon tid över.

Prinsessan Diana och hennes älskare Dodi Fayed dödades när deras Mercedes körde in i en tunnel under Seine i Paris den sista augusti 1992, vilket markerar 24-årsdagen av deras död.

Prinsessan Diana Död
Prinsessan Diana Död

Kärleksaffären mellan brittisk aristokrati och en egyptisk playboy var den mest omtalade i världen, och paret förföljdes praktiskt taget till sin död av en svärm av fotografer. Prins Charles och Dianas bröllop sågs av 750 miljoner människor över hela världen på tv, och det var helt magnifik i all sin kungliga glans.

Men i sagor är bröllopet ofta kulmen på våningen, där hjältinnan gifter sig med sin prins och sedan lever lycklig i alla sina dagar. Det var istället början på en skandalomsusad katastrof och en mediecirkus av oöverträffade proportioner som präglade Dianas bröllop. Den obevekliga brittiska sensationspressen dokumenterade noggrant dramats rörelser in i minsta detalj, och tåget följde henne bokstavligen varje steg på vägen mot tragedin på vägen till hyllningen.

By Waffle

%d bloggers like this: