Spread the love

Rob De Nijs Leeftijd;- Rob de Nijs (77) legt de laatste hand aan zijn slotakkoorden, waaronder een plaat en hopelijk optredens. De ziekte van Parkinson wint langzaam maar gestaag terrein op hem. Er gebeuren dagelijks mooie dingen.

Rob De Nijs Leeftijd
Rob De Nijs Leeftijd

Rob werkt samen met fysiotherapeuten in de kliniek om zijn toestand te verbeteren. “Dat was een hele inspanning. Ondanks dat ik alleen in de weekenden thuis was, trainde ik vijf dagen per week op loopbanden en hometrainers, en de resultaten waren de moeite waard.

Het afscheidsoptreden van Rob de Nijs vond plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. Volgens de kunstenaar, die volgende week 79 wordt, is beweging van groot belang voor mensen met de ziekte van Parkinson. Desondanks geeft hij toe: “Maar ik kan mezelf er niet altijd toe brengen om het te doen.”

De Nijs werd in Nederland geboren als zoon van een rijschoolhouder. Vanwege zijn astmatische bronchitis werd hij op zesjarige leeftijd naar een openluchtschool in het Oosterpark gestuurd. Hij is nu achttien. Toen hij acht jaar oud was, begon hij accordeonlessen te nemen.

In mei 1960 ontmoette De Nijs de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren, die op zoek waren naar een zanger voor hun band, The Apron Strings, dankzij de directeur, Bob Bouber, van de cabaretschool waar hij had gestudeerd. Robby and the Apron Strings was de nieuwe naam van de band.

Rob De Nijs Leeftijd
Rob De Nijs Leeftijd

In de Doelenzaal vestigde het ensemble zich al snel als voorprogramma van Peter Kraus. Toen kwam de broer van Rob de Nijs, Bert de Nijs, bij de band als extra gitarist. Op 15 oktober 1960 wonnen ze de eerste prijs in een Polydor talentenjacht. In 1962 stopte de band ermee. Rob de Nijs en zijn broer Bert besloten de band te verlaten en Rob de Nijs en de Lords te vormen.

De Nederlandse versie van “Alles Wat Ademt” van De Nijs’ album Pur Sang was een kerst #2 hit in 1985; de Nederlandse versie, Let Love Be The Answer, zou later worden opgenomen door de Amerikaanse zanger Joe Bourne in ballingschap voor zijn Bourne in Holland-compilatie van vertaalde hits.

In 1986 bracht De Nijs een album uit met covers uit de jaren vijftig en zestig, met daarop zijn vertolking van Living Doll, dat werd uitgebracht kort nadat de door Comic Relief geproduceerde versie van het nummer de top van de hitlijsten bereikte.

In 1987 vierde hij zijn zilveren jubileum, en dat deed hij door Rhythm of the Regen opnieuw op te nemen voor een Best Of-cd en door als zichzelf op te treden in de televisieserie De Band. Daarnaast publiceerde hij een album genaamd Zilver, dat voornamelijk bestond uit zijn vertolkingen van bekende Nederlandse klassiekers.

Rob De Nijs Leeftijd
Rob De Nijs Leeftijd

Toen De Nijs in 1989 De Reiziger (Travelling Man) uitbracht, nam hij het meertalige duet Ik Love Only Van Jou op het album op. Op het einde van het jaar vond er een reünie plaats met de cast van Hamelen, en ter ere daarvan trok hij opnieuw zijn Bertram Bierenbroodspot-outfit aan.

Het leukste gedeelte ligt echter grotendeels achter ons. Robert “Rob” de Nijs (geboren 26 december 1942, in Amsterdam, Nederland) is een Nederlandse zanger en acteur.

By Waffle

%d bloggers like this: