Spread the love

Svensk Rappare Död:- Enligt rapporter från Ekot, Expressen, Aftonbladet och SVT dödades Einar, en svensk rappare, i ett skott i södra Stockholm på fredagskvällen, enligt källor. De drabbade individernas anhöriga har kontaktats. Händelsen inträffade vid 23-tiden i Hammarby sjöstad i Stockholm. Ingen har gripits till följd av händelsen.

Svensk Rappare Död
Svensk Rappare Död

Einar, som han föredrar att bli känd som konstnär, har beskrivit sin pojkdom i en Stockholmsförort som präglad av droger och skjutvapen. Det var också han som kidnappades i det uppmärksammade encrochat-fallet mot nätverket Vrbyn, som väckte stor uppmärksamhet.

Einar, som gjorde sin proffsdebut när han var 16 år, har vunnit en hel del priser, bland annat P3 Guld. Enligt Spotify-data var han den mest streamade svenska musikern 2019. Han skrev historia genom att vara den första personen att uppnå First Class-status. Nils Einar Grönberg firade sin 19-årsdag.

Svensk Rappare Död
Svensk Rappare Död

Svensk Rappare Död

  • Einar, en flerfaldigt prisbelönt rappare från Hammarby, en sjöstad i södra Stockholm, sköts till döds i ett bostadsområde.
  • Enligt uppgifter i Expressen, Aftonbladet och SVT dödades en känd svensk rappare i ett skott i Hammarby sjöstad i södra Stockholm i går kväll, enligt källor.
  • Polisen har larmat de omkomnas anhöriga, men de har ännu inte gått ut med någon mer information om vem som var ansvarig för dödandet.
    Enligt polisens presstalesperson Ola sterling inträffade händelsen vid 23-tiden.
  • i Södra Hammarbyhamnen på fredag.
  • Polisen har inlett en förundersökning om mordet, men ingen är i nuläget omhändertagen.
  • Som svar på sin roll i bortförandet dömdes rapparna till fängelse, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Enligt nyhetsbyrån finns det tydliga paralleller mellan Einars mord och uppgången i gängaktiviteten i Sverige, vilket stämmer överens med andra medias rapporter.

“Under de senaste åren har Sverige upplevt en ökning av gängrelaterad brottslighet. Som rapporterats av The Guardian, “är de den enda europeiska nation där det dödliga vapenvåldet har ökat avsevärt sedan 2000, från att vara bland de lägsta på kontinenten till att vara en av de bästa på mindre än ett decennium.”

Svensk Rappare Död
Svensk Rappare Död

Enligt SVT:s källor verkar skottlossningen vara en gängrelaterad händelse. Han har kallats för att vittna mot nätverket Vrby veckan efter. Målsäganden är i det fallet inte ett vittne utan snarare ett brottsoffer, enligt kammaråklagaren Anna Strth.

Invånare i Hammarby sjöstad rapporterade att de hört höga smällar som lät som skottlossning vid 22.50-tiden på torsdagskvällen, vilket föranledde samtalet till polisen. När de kom fram upptäckte de en kille som blivit skjuten i benet och som därefter identifierades som Nils Grönberg, även känd under artistnamnet Einar.

By Waffle

%d bloggers like this: