Spread the love

Tusse Familj:- Tousin Michael Chiza, mer känd som Tusse, är ursprungligen från Demokratiska republiken Kongo, en svensk sångare som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2021. Tusse har siktat in sig på att erövra Europa och säkra en stark position för Sverige i världens största musiktävling, som äger rum i maj.

Tusse Familj
Tusse Familj

Samtidigt har han svårt att acceptera eleven bara några veckor senare. Tusses liv är kaotiskt, men hon har starkt stöd från sin familj, som inkluderar både hennes svenska föräldrar hemma i Dalarna och hennes biologiska pappa i Demokratiska republiken Kongo. Tusse Chiza flydde Demokratiska republiken Kongo när han var fem år gammal och kom till Sverige som flyktingunge på egen hand.

Tusse Familj
Tusse Familj
  • Tusse räddades av jourmamman Viktoria i Dalarna som tog emot honom och lät honom bli en permanent medlem i familjen, vilket var ett mirakel.
  • – Det där snacket hade en djupgående inverkan på mitt liv. Tänk att familjen välkomnade mig i sitt hus och sina hjärtan och att de gav mig en känsla av trygghet, skriver Tusse i Expressen.
  • – Det är helt underbart att han stöttar mig från andra sidan planeten, uttrycker Tusse.

Hans bonusmamma Viktoria har funnits vid hans sida under hela hans professionella och akademiska ansträngningar. Hon kunde ses i mängden varannan vecka medan Tusse tävlade på American Idol varannan vecka. När Tusse kom till Sverige som flyktingunge från Demokratiska republiken Kongo, som han lämnade när han var fem år gammal, välkomnade Viktoria honom som flyktingbarn i sin familj.

Anledningen till att han gick mellan flera hushåll är att hans två föräldrar stannade kvar i landet han flydde när han var fem år gammal, Demokratiska republiken Kongo. Han uppfostrades av fosterföräldrar.

Eftersom jag kom till Sverige utan mina föräldrar har min situation varit ganska prekär. Av olika anledningar har det visat sig vara svårt att flytta från en familj till en annan. Det har varit utmanande, men jag tror att jag äntligen har hittat den rätta, och jag mår mycket bättre som ett resultat.

Tusse Familj
Tusse Familj

Trots att han har behållit kontakten med båda föräldrarna har han inget minne av deras tidigare existens tillsammans. Jag upprätthåller kommunikationen med min far. Min mamma dog 2016 och medan jag hade möjlighet att prata med henne kunde jag inte besöka henne. Ursprungligen tänkte jag åka ner när jag blev 18, men Corona ändrade mina planer.

“Jag kommer inte ihåg min pappa, och jag kommer inte ihåg min mamma heller.” Som ett resultat kommer det att bli en minnesvärd upplevelse att gå ner för att omfamna min far. Tusse hade stått utan fast plats i några år när han kom till familjen Psilanders hem i Tällberg, Dalarna, och han kände sig genast tillfreds med familjen. Under sommaren har han kunnat delta i aktiviteter som han missat som flyktingungdom.

Tousin Chiza, som döptes till Tusse av hela svenska befolkningen efter att ha vunnit Idol 2019, har haft några minst sagt hektiska veckor. Bara några veckor efter att ha vunnit hela Melodifestivalen stod det klart att han skulle få representera Sverige i Eurovision song contest i Rotterdam, som skulle äga rum i slutet av maj.

By Waffle

%d bloggers like this: