Spread the love

Ulrika Knape Död | Ulrika Knape blev kär i Münchens olympiska guldmedalj 1972 i höjdhopp. Staffan Lindeborg, SVT -kommentatorn, och Blomquist arbetade tillsammans under Rogers tid på nätverket. Han har varit medlem i vår golftrupp nästan lika länge. Vi har bland annat deltagit i golf, tennis, squash och bordtennis. Vi har träffats i hemlighet, förklarar Lindeborg. För fyra år sedan kvalificerade ingen svensk simmare sig till OS i Rio. Tre blågula språng hade dock utmärkta möjligheter att gå med i OS-festen, där deras skeppare fick sitt genombrott som 17-åring.

Ulrika Knape Död
Ulrika Knape Död

Emma Gullstrand, 20, från Jönköping, Emilia Nilsson Garip, 17, från Malmö, och Vinko Paradzik, 28, i Jönköping, är Sveriges ljusaste framtidsutsikter just nu. Vi har gjort betydande investeringar och hjälpt hopparna i deras OS -förberedelser. Världscupen, som avgörs i Tokyo i april, blir sista hoppet för våra hoppare att kvalificera sig till OS, förklarar Ulrika Knape. All tävlingsverksamhet har avbrutits. Dessutom hyllar han Roger Blomquist som kollega och vän:

Ulrika Knape Död
  • Roger var en sådan kille som aldrig lämnade någon ensam. En person som brydde sig om kollegor var dedikerad till facket och gick utöver oss andra på sätt som ingen utanför SVT såg. Han var en utmärkt kollega som hade en mängd känslor och var ivrig efter att dela dem attraktivt.

Det sätt på vilket Roger Blomquist drev konståkningsdomarna vid en minnesvärd presskonferens vid OS i Salt Lake City 2002 kommer direkt att tänka på.

  • Han var en kille som vägrade backa, som vågade säga sitt. Dessa ska vara fruktade under alla omständigheter.

På Twitter har hyllningar flödat in. Nedan har Sportbladet samlat ett urval av dem.

Roger Blomquist firade sin 57 -årsdag.

  • Vi håller fortfarande på att träna. Utomhus utförs ofta fysisk träning. När vi är inne håller vi avståndet och följer de fastställda bestämmelserna. Det handlar om ömsesidig respekt, förklarar Ulrika Knape.

Han minns sin avlidne kompis med kärlek.

Ulrika Knape Död
Ulrika Knape Död
  • Till att börja med har en av tv -sportens finaste kommentatorer tystnat. Hans framsteg under det senaste decenniet har varit inget annat än anmärkningsvärt. Rogers metod att kommentera vad många kallar “mindre sporter” har varit mycket framgångsrik eftersom han är uppläst och exceptionellt engagerad.
  • Han hade en kolossal personlighet. Han var bullrig på ett rimligt sätt, modig, modig, kraftfull, självkritisk och vital för den fortsatta redaktionella diskussionen. Han kommer också att vara frånvarande från den platsen.
Ulrika Knape Död
Ulrika Knape Död

OS i Tokyo skulle tjäna som grundstenen för hennes otroliga resa. För tillfället har jag ingen aning om hur det kommer att bli om OS skjuts upp. Ulrika Knape, 65, tror att hon kan vara kvar som sportchef och nationell simkapten i ytterligare ett år.

By Waffle

%d bloggers like this: