Spread the love

Ziekte Mette Marit | Zoals Mette-Marit zei op de Sommer I P2-show van de Noorse publieke omroep NRK: “de grieppandemie gaf me de kans om voor een periode weg te zijn van mijn werk die ik anders niet zou hebben gehad.” Ze geeft toe dat het feit dat ze chronisch ziek was, betekende dat ze niet alles kon bereiken wat ze wilde.

Ziekte Mette Marit
Ziekte Mette Marit

De echtgenote van de Noorse kroonprins Haakon lijdt aan longfibrose en is daardoor erg vermoeid. “Voor mij bood de epidemie een kans om een ​​vakantie te nemen die ik anders niet had kunnen nemen”, zegt ze in een interview met de Noorse publieke omroep NRK’s ​​Sommer I P2-show.

Het feit dat ze door haar chronische ziekte niet alles kon bereiken wat ze wilde, was volgens Mette-Marit een grote frustratie voor haar. “Dit jaar hoefde ik het niet te doen. Ik kon al mijn taken in mijn eigen tijd doen. Op de dagen dat ik me slecht voelde, was ik vrij om te ontspannen zonder me schuldig te voelen. “Het is grappig dat ik me vandaag beter voel dan in voorgaande jaren.”

Ziekte Mette Marit
Ziekte Mette Marit

Mette-Marit heeft altijd een grote grijns op haar gezicht als ze in het openbaar is, en ze is geen uitzondering. De kroonprinses lijkt niet kleiner te worden, en ze toont zich de schoolboekdefinitie van optimisme. De Noorse koninklijke familie verklaarde in oktober 2018 dat hun kroonprinses, kroonprinses Mette-Marit, aan een ongeneeslijke ziekte lijdt.

Mette-Marit is de echtgenote van kroonprins Haakon. Mette-Marit leed aan longfibrose, een ziekte die het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen belemmert en die in zeer korte tijd dodelijk kan zijn als ze niet wordt behandeld. Patiënten hebben doorgaans een levensverwachting van drie tot vijf jaar na de diagnose kanker.

Bij Mette-Marit werd in het voorjaar van 2018 pulmonale fibrose vastgesteld, een zeldzame en dodelijke longaandoening waarbij zich littekenweefsel vormt rond de longblaasjes. Als gevolg hiervan kan er minder zuurstof in de bloedbaan komen, waardoor de kans op een tekort aan longfibrose groter wordt. adem.

Hoe groter het aantal littekens dat op uw longen groeit, hoe stijver uw longen worden. Symptomen zoals vermoeidheid en een gebrek aan energie kunnen naast kortademigheid gepaard gaan met kortademigheid. Mette-Marit heeft het rustig aan gedaan sinds ze haar diagnose kreeg.

Maar ondanks de angstaanjagende prognose lijkt de vorst zich niet te laten afschrikken; integendeel, ze lijkt te zijn verdubbeld in haar vastberadenheid. Want ondanks het feit dat haar ambtelijke verantwoordelijkheden fors zijn teruggebracht, staat zij op de weinige momenten dat zij haar taken kan uitoefenen in het middelpunt van de belangstelling. Ik zou zoveel mogelijk deel willen uitmaken van het formele programma dat een kroonprinses moet afmaken”, verklaarde ze, ondanks het feit dat de aandoening haar leven zou verkorten.

Ziekte Mette Marit
Ziekte Mette Marit

Neem bijvoorbeeld het feit dat Mette-Marit vorige maand met haar schoonmoeder koningin Sonja aanwezig was bij de finale van het Noorse kampioenschap voetbal voor vrouwen in Oslo, waar ze heel blij leek te zijn. Op Instagram portretteert de kroonprinses zichzelf ook als vrolijk en positief, en laat ze de wereld weten dat ze niet tevreden is om in een hoekje te zitten wachten tot dingen beter worden.

“Het was dit jaar niet essentieel”, zegt de auteur. Ik kon al mijn taken in mijn eigen tijd doen. Op de dagen dat ik me slecht voelde, was ik vrij om te ontspannen zonder me schuldig te voelen. “Het is grappig dat ik me vandaag beter voel dan in voorgaande jaren.” Al meer dan twee decennia bewijzen de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit dat ze in staat zijn om alle moeilijkheden die hen in de weg staan ​​te overwinnen. Het leven daarentegen blijft het paar moeilijkheden opleveren. ..

By Waffle

%d bloggers like this: